1,3-Benzenedimethanol heeft een schijthekel aan 1 april

Uit diverse spectra is gebleken dat 1,3-benzenedimethanol een schijthekel heeft aan 1 april. Het molecuul zou dit voornamelijk kenbaar hebben gemaakt door op een IR-spectrum een overduidelijke middelvinger op te steken. Daarnaast zou een wraakactie van het molecuul de oorzaak zijn van het defect van de LCQ Max massaspectrometer in het Huygensgebouw.

Naast het feit dat het molecuul zich kapot irriteert aan steeds dezelfde flauwe grapjes, is hij zelf ook slachtoffer van een vervelende grap geworden. Kevin – een lichtelijk narcistisch persoon met een vleugje autisme – had door zijn gebrekkige gevoel voor humor al snel genoeg van de onschuldige grapjes en besloot 1,3-benzenedimethanol het leven zuur te maken door hem in een pot Natriumhydride te gooien. Om nog wat extra zout in de wonden te strooien, voegde hij hier nog een bekerglaasje zoutzuur aan toe.

Later bleek dat Kevin onder invloed was geweest van alcohol, en is om deze reden van het lab gestuurd. 1,3-benzenedimethanol reageerde als volgt: “Don’t fuck with alcohol!” Kevin zou ook grappen hebben uitgehaald met andere moleculen, waaronder Pyridine, dat er wel om kan lachen: “Leuk hoor, die geintjes. Ik hoop alleen niet dat hij dat later ook bij zijn kinderen doet. Onee, wacht, die kan hij dankzij mij nu niet meer krijgen, haha!”