3FM Serious Request 2017 vindt plaats in Grotiusgebouw

3FM Serious Request komt in 2017 naar Nijmegen en doet daarmee voor het eerst de provincie Gelderland aan. Waar er normaalgesproken een speciaal glazen huis wordt gebouwd, zal het evenement ditmaal plaatsvinden in het Grotiusgebouw. “Want waarom zouden we een glazen huis bouwen, als ze er in Nijmegen al een hebben?” aldus 3FM DJ Frank.

Het goede doel waarvoor komend jaar geldt wordt ingezameld is “Stille slachtoffers van Meat free Monday”. Met het opgehaalde geld wordt er vlees gekocht voor de studenten die zich elke maandag gedwongen voelen om op rauw groenvoer te kauwen. 3FM DJ’s Frank en Domien zullen zes dagen lang 24 uur per dag live radio en televisie maken, zonder daarbij zelf iets te eten. “En als ik al iets te eten zou willen halen hier op de campus, waar moet ik dat halen dan? Geen supermarkt in de buurt!” aldus Frank.

Domien denkt dat Serious Request 2017 een groot succes wordt: “We hebben zelfs al een ongeneeslijk ziek kind ingehuurd om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dat kan niet meer mis gaan!”