ANS verandert naam per 2017 in ANITA

De ANS zal vanaf 2017 door het leven gaan als ANITA, de Algemene Nijmeegse Intellectualiteiten & Taalvoutjes Associatie. Het studentenblad heeft in een verklaring laten weten de nieuwe naam wat pittiger te vinden. Daarnaast wil het blad mee in de modernisering van de hedendaagse journalistiek: “ANS klinkt als een kind dat je op haar 5e verjaardag al inschrijft bij de bingoclub. Een Anita is doorgaans iemand die actief bijdraagt aan het verbeteren van de samenleving” aldus ANS-redacteur Sjonnie.

Om helemaal op te gaan in de nieuwe stijl van het blad heeft een deel van de redactie een kortpittig kapsel genomen. Daarnaast heeft één van de redacteurs zich om onduidelijke redenen uitgeschreven bij de Bingoclub. De inhoud van het studentenblad blijft ondanks de grote veranderingen vrijwel hetzelfde: ‘’Maar wel met meer taalfouten. Dat hoort gewoon bij ons nieuwe karakter.”

Er is al veel kritiek geuit op de nieuwe naam van het blad: het zou een gevolg zijn van de verpaupering van het blad. De Radboud Universiteit twijfelt dan ook of de kwaliteit van het blad nog wel gewaarborgd kan worden. Een woordvoerder van de ANS ziet de toekomst echter met vertrouwen tegemoet: “De kritiek die we de afgelopen dagen hebben ontvangen was inderdaad erg pittig. Maar onze kapsels zijn pittiger!”