Bachelor Scheikunde en MLW volgend jaar volledig in gebrekkig Japans

De Radboud Universiteit heeft besloten om volgend jaar de bachelor Scheikunde en MLW volledig in het gebrekkig Japans te geven. Zo hoopt de universiteit ervoor te zorgen dat iedereen op een gelijk niveau begint, en de internationale studenten niet meer worden buitengesloten omdat ze geen Nederlands praten.

Door de bachelor volledig in gebrekkig Japans te geven heeft geen enkele student een taalachterstand ten opzichte van zijn medestudenten, voornamelijk omdat niemand Japans kan.
Diverse critici beweerden dat er wel degelijk meerdere studenten waren die Japans konden spreken. Na enig onderzoek bleek echter dat het ging om één student die te veel anime had gekeken.

Volgens de studieadviseur van Scheikunde is het een goed overwogen beslissing geweest: “Deze verandering maakt het voor internationale studenten een stuk eenvoudiger om een sociaal leven op te bouwen. 我々が学士号は日本語または英語にするかどうかは関係ありません。新しい学生は昨年のものよりも悪いこともしません. Dat lijkt me wel duidelijk.”

Het besluit heeft tot veel ophef geleid, voornamelijk bij universitair docenten. Een niet nader te noemen docent ging er echter vanuit dat het ging om een grap: “Haha, is het Heus? Vlieg toch op!”