Begroting Radboud Universiteit toch niet goedgekeurd vanwege prijzig bordeelbezoek Honours Academy

De begroting van de Radboud Universiteit is bij nader inzien toch afgekeurd, nadat vanochtend uitlekte dat de Honours Academy een prijzig uitje naar een bordeel heeft gepland. Deze volgens de universiteit “Ethisch verantwoorde spelletjesavond ten behoeve van fysieke ontlading en geestelijke ontwikkeling” heeft de CvB inbegroot op ruim 1 miljoen euro. Volgens de Radboud Universiteit draagt het uitje wel degelijk bij aan de verbetering van het onderwijs: “De Honours-studenten leren in het bordeel wat presteren betekent, waardoor ze bij onderwijsgerelateerde zaken beter in staat zijn om te werken onder hoge druk.”

De USR en de FSR’en weigeren nu akkoord te gaan met de begroting: “Dit uitje mist een wetenschappelijk element. Gaat hier een paper over gepubliceerd worden, of hoe zit dat?” Er ontstond eerder al ophef over de begroting, toen duidelijk werd dat het geld dat vrijkomt door wegvallen van de basisbeurs, deels naar de Honours Academy zou gaan. Een anonieme bètastudent reageerde verbijsterd: “Waarom gaat niet ál het geld dat uit de basisbeurs komt, naar verbetering van de onderwijskwaliteit voor álle studenten? Ik ben verdomme nog nooit in een bordeel geweest, moet ik daar nu zelf voor gaan betalen?!”

Als goedmakertje heeft de CvB inmiddels toegezegd dat het geld dat overblijft geïnvesteerd zal worden in een nieuw bordeel op de campus, speciaal voor studenten van de Radboud Universiteit.
De HAN reageerde gepikeerd op het nieuws dat haar studenten niet welkom zijn in het nieuwe bordeel, en organiseert als alternatief een groepsuitje naar de stretto.