Brand bij Club Monte Carlo door te ingewikkelde simulatie

De brand die maandagochtend uitbrak bij Club Monte Carlo (voormalig Matrixx) is veroorzaakt door een te ingewikkelde simulatie. Barman Henk vroeg zich af hoeveel wisselgeld hij terug zou moeten geven als iemand 13 bier, 2 fanta, 6 rietjes, en 1 flesje veel te duur water zou willen betalen met een dementerende berggeit en een wimperkruller. Door deze verwarrende casus raakte de processor van Henk oververhit, waarna plotsklaps alles in lichterlaaiend vlamvuur stond.

Althans, dat was de verklaring die Henk aflegde. Na een uitgebreid onderzoek is gebleken dat Henk uit frustratie de boel bewust in brand heeft gestoken, omdat de club op last van de burgemeester een half jaar is gesloten. Vervolgens heeft hij in een ogenschijnlijk nuchtere bui het zeer reële alibi verzonnen om zichzelf minder verdacht te maken. Het is nog onduidelijk wat voor invloed deze discutabele daad gaat hebben op de carriërekansen van Henk.

Om de brandveiligheid te verhogen worden er voortaan jaarlijkse brandoefeningen gedaan bij Club Monte Carlo. Henk denkt dat het beter is om deze brandoefeningen te simuleren, aangezien dit veiliger is dan daadwerkelijk brand stichten.