Carolus, Ovum en Phocas opgelucht: genoeg incidenten tijdens ontgroening

NIJMEGEN – Studentenverenigingen Carolus Magnus, Ovum Novum en Phocas zijn opgelucht over het aantal incidenten dat tot nu toe tijdens de ontgroening is voorgevallen. De voorspelling was dat er door de strengere maatregelen minder incidenten zouden plaatsvinden, maar gelukkig blijkt de schade groter dan verwacht.

Carolus Magnus maakt zich echter geen zorgen: “We zullen ons er met z’n allen voor zorgen dat er zoveel mogelijk incidenten voorvallen. We hebben een reputatie om hoog te houden, en dat kan natuurlijk niet zonder ontgroeningsschandalen. We hebben jaarlijks voldoende incidenten, maar dit wordt niet altijd opgepakt door de media. Helaas hebben onze leden een geheimhoudingsplicht en daarmee schieten we onszelf eigenlijk behoorlijk in de voet – hé, dat brengt me op een idee!”, aldus voorzitter Gijs Heldens.

Rector magnificus Han van Krieken ziet geen reden voor ingrijpen. Hij wijst op de van oudsher ‘mooie traditionele gebruiken’ om tijdens de ontgroening geslagen te worden met een stok, door een corpsbal in de Maas gegooid te worden, of je eigen hartmedicijnen door het toilet te moeten spoelen. ‘Als je geluk hebt krijg je zelfs een aantal pittige opmerkingen over het vermoedelijke beroep van je moeder op je af. Dat hoort er allemaal bij!’