CognAC verandert naam in AppelsAP na alcoholschandaal

Studievereniging CognAC heeft uit veiligheidsoverwegingen per direct haar haam veranderd in ‘AppelsAP’. Op 8 juni belandde één van de kandidaatsbestuurders van CognAC in het ziekenhuis nadat hij een hele fles Cognac had leeggedronken. Door de naamsverandering hoopt de vereniging een eventuele herhaling van dit incident te voorkomen: “Soms denkt één van onze leden wel eens: ‘Hey, laat ik een fles Cognac leegdrinken! Dat is super grappig, want onze vereniging heet toevallig ook zo, haha!’ Maar nu we AppelsAP heten zal een dergelijk origineel idee in het vervolg niet meer leiden tot een alcoholvergiftiging” aldus AppelsAP-voorzitter Abdullahi.

Het incident leidde tot een algeheel alcoholverbod voor de bètafaculteit tot 14 juli, en een definitief verbod op sterke drank. Ondanks het verbod ging de jaarlijkse cocktailparty van BeeVee (studievereniging voor Biologie) wel door, maar zonder de 110 euro aan rum die al was ingeslagen. “Die staan nu nog ergens in de kasten. We mogen er niet bij, dus als ze daar nog een paar dagen blijven staan zal Olympus alles waarschijnlijk zelf opdrinken” aldus een anonieme BeeVee’er.

Binnen de vereniging was er nog wel enkele onenigheid over de nieuwe naam: “Enkele leden pleitten voor KIndercola, maar die optie hebben we weggestemd. Kom op zeg, we zijn toch geen kinderen meer. Echte mannen drinken appelsap!”

Appelsientje reageert verbouwereerd op het nieuws hoe er voortaan met appelsap zal worden omgegaan: “Appelsap is niet bedoeld om te adten, je moet ervan genieten! Appelsap is geen recht, het is een privilege!”