Complex Thomas van Aquinostraat maakt plaats voor moderne betonnen blokkendoos

De gebouwen op de Thomas van Aquinostraat zullen in 2017 plaats gaan maken voor een nieuw, moderner betonnen complex. Het huidige complex “straalt te veel gezelligheid uit en leidt de studenten af van hun studie” en wordt daarom gesloopt.

De Radboud Universiteit vindt daarnaast het gangenstelsel nog te eenvoudig waardoor de uitgang relatief makkelijk te vinden is, en ook de WC’s zouden te eenvoudig te vinden zijn. Door nog een extra doolhof-element aan het nieuwe complex toe te voegen, hoopt de RU de studenten spelenderwijs te demotiveren om de universiteitsgebouwen te verlaten.

Hoe het nieuwe complex verder worden ingedeeld, is aan de studenten zelf. Er is budget beschikbaar gesteld om meubulair te kopen, maar een eerste test liep niet al te best uit: studenten werden met een budget van 1000 euro naar de IKEA gestuurd om meubulair te halen, maar haalden in plaats daarvan 236 ontbijtjes, 392 afwasborstels, een broccoliknuffel,  187 ikea potloodjes, en 21 vooralsnog roestvrijstalen WC-borstels.

Naar aanleiding van het nieuwe beleid heeft de RU haar motto aangepast tot “Je zoekt het zelf maar uit bij de IKEA”. De dure plannen kunnen betaald worden omdat de universiteit de afgelopen jaren flink heeft bezuinigd op printers, fietsenstallingen, en de kwaliteit van het voedsel bij de refter.

Meer informatie? Raak dan verdwaald in het nieuwe TvA-complex!