De Pipet overweegt Facebook te verlaten vanwege nepnieuws

De redactie van De Pipet overweegt haar Facebook-pagina te verwijderen, vanwege al het nepnieuws dat op de sociale netwerksite wordt geplaatst. De Pipet neemt dan ook afstand van enige vorm van nepnieuws: “Terwijl wij ons best doen om de mensen van betrouwbaar nieuws te voorzien, zijn er ook mensen die vanuit hun luie stoel gewoon wat grapjes bedenken, het op Facebook gooien en daarmee duizenden mensen misleiden. Dit moét stoppen!” aldus de hoofdredacteur van De Pipet.

De Pipet voorziet Nijmegen al ruim twee jaar van betrouwbaar nieuws vanuit een uitgebreide redactie op een vaste locatie. Desondanks krijgt het Nijmeegse volk steeds meer te maken met verwarrend nepnieuws: “Voornamelijk héél veel onnodige stereotypes, flauwe opmerkingen op de persoon en de grootste leugens! Laatst las ik ook dat het tamboerijnvrouwtje een typetje zou zijn geweest van Paul de Leeuw, wat een onzin! Het houdt niet op, niet vanzelf!”

De redactie beraadslaagt zich in uiterst serieuze en nuchtere toestand over de toekomst van De Pipet, en overweegt boze mailtjes te sturen naar media die in de toekomst nog nepnieuws plaatsen.