Dronken feestgangers uitzwaaien steeds populairder onder Vierdaagselopers

Steeds meer Vierdaagselopers starten zo vroeg mogelijk, zodat ze bij de start om 04:30 ’s nachts de dronken feestgangers uit te kunnen zwaaien. Wandelaar Erik vindt het uitzwaaien altijd het hoogtepunt van de Vierdaagse: “Elk jaar maak je weer wat geks mee! Afgelopen jaar heb ik voordat ik ging lopen een vinger in iemands keel gestoken, tweemaal een ambulance gebeld, en meerdere gesprekken gehad die waarschijnlijk alleen ik me nog kan herinneren.”

Het jaarlijks terugkerend fenomeen wordt steeds populairder bij de Vierdaagselopers: “Het is een geweldige belevenis om de dronken feestgangers uit te kunnen zwaaien. Wij hoeven straks maar 50 kilometer te lopen, maar zij moeten in beschonken toestand thuis zien te komen terwijl ze niet eens meer weten waar ze wonen. Uit onze support halen die alcoholisten veel motivatie om weer heelhuids thuis te komen na een avond stappen!” aldus Erik.

Ook Willemijn was vandaag ook weer van de partij: “Het is zo mooi dat we met zoveel mensen hier zijn verzameld om die dronkenlappen toe te juichen. Net klom er zelfs één in een lantaarnpaal! Ik ben erg blij hier iets aan bij te kunnen dragen. Groepsdruk is een zegen!”