Eiwit labeling kan vanaf nu gewoon met een markeerstift

Onderzoekers aan de Radboud Universiteit hebben uitgevonden dat eiwitten ook gewoon met een markeerstift covalent gelabeld kunnen worden. De opmerkelijke vondst werd gedaan toen een onderzoeker gefrustreerd raakte na het zoveelste mislukte experiment. Uit frustratie bekladde hij met een markeerstift alles en iedereen met eiwit-onvriendelijke teksten, en wenste hij de eiwitten nadrukkelijk een helse denaturatie toe. Een dag later bleek dat alle bekladde eiwitten plotsklaps covalent gelabeld waren.

Het labelen blijkt na enig onderzoek echter wel alleen voor de kleuren geel, groen en blauw. Naar alle waarschijnlijkheid heeft menig eiwit een hekel aan roze markeerstiften omdat ze niet met dergelijke vrouwelijke accessoires geassocieerd willen worden.

Er is in winkels door de onderzoekers een run ontstaan op eerdergenoemde markeerstiften, zodanig dat scholieren hun teksten moeten markeren met roze markeerstiften. De 8-jarige Jop is er niet blij mee: “Babyblauw is toch meer mijn ding.”

De onderzoeksgroep van de RU heeft nog nooit zo’n groot succes bereikt, en wordt nu dan ook opgeheven omdat er nu niets meer te onderzoeken is aan protein labeling.