Erdogan verklaart de pipet de oorlog

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan gaat nu ook glazen pipetten aanpakken die de Turkse staat terroriseren. Erdogan frustreert zich over hoeveel Turkse chemici zich jaarlijks verwonden aan glazen pipetten: “Die dingen zijn veel te klein, fragiel, en voor je het weet haal je je handen open aan die klotedingen”

Voorheen was dit nog niet zo’n probleem, maar sinds hij na de staatsgreep de helft van alle laboranten ontsloeg dreigt er een tekort aan chemici in het land, en dus worden de gevaarlijke pipetten hard aangepakt. Erdogan zei eerder al dat glazen pipetten dezelfde behandeling krijgen als elk ander terreurmiddel en heeft daarbij lak aan waarschuwingen van de EU, dat meent dat de pipetten onschuldig zijn. “Het is als een kankergezwel dat de hele Turkse staat heeft aangetast. Het Turkse volk vindt dat deze pipetten moeten worden omgesmolten. Waarom zou ik daar dan geen gehoor aan geven?” aldus Erdogan.

Erdogan weet inmiddels al hoe hij de beruchte pipetten wil vervangen: “Geef mij maar gewoon een spuit met een naald”. Het is nog onduidelijk of Erdogan de injectie heeft overleefd.