Gen verantwoordelijk voor poep- en plasgrapjes gevonden

Onderzoekers van de Radboud Universiteit hebben het gen gevonden dat verantwoordelijk is voor kinderachtige grapjes bij mensen. Het uit 49 basen bestaande stuk enkelstrengs DNA codeert voor kleine simpele eiwitten die net zo simpele opmerkingen induceren bij voornamelijk mannen. Het is de eerste keer dat er in mensen enkelstrengs DNA is ontdekt dat kan coderen voor eiwitten.

Maurice, die regelmatig kinderachtige grapjes maakt, is blij dat het aan zijn genen blijkt te liggen: “Nu heb ik eindelijk een label. Ik ben niet langer pervers meer, vieze grapjes maken hoort gewoon bij mij!” Maar Willem, die van de grapjes af wil, doet het pijn dat het in zijn genen zit. Door alle flauwe grapjes voor de rest van zijn leven te onderdrukken hoopt hij dat uiteindelijk de DNA-penissen allemaal uit zijn lichaam verdwijnen.

Nu het maken van poep- en plasgrapjes een erkende aandoening is kunnen studenten met deze aandoening ook extra tijd aanvragen voor hun tentamens. Tevens krijgen ze extra kladpapier ter beschikking, zodat er meer ruimte is om tussen de vragen door even wat penissen te tekenen.

Ironisch genoeg heeft het gen de vorm van een mannelijk geslachtsdeel. Een woordvoerder van de Rooms-katholieke kerk verklaart er echter iets anders in te zien: “U ziet hier het hart van God, en geen moleculaire fallus. Dit is hoe God zijn liefde op de mensen overbrengt. Het is dan ook niet verantwoordelijk voor poep- en plasgrapjes, dat is het werk van de duivel”.