Glas bier misbruikt door leden Carolus Magnus

Diverse leden van de Nijmeegse studentenvereniging Carolus Magnus zouden volgens Geenstijl een glas bier misbruikt hebben. Met name Diederik-Jan, prominent lid van de vereniging, wordt in een anonieme brief afkomstig van een lid van Carolus Magnus beschuldigd van “het adten van een biertje zonder ervan te genieten, het bier misbruiken om dronken te kunnen worden en het fysiek vasthouden van het heerlijke biertje zodat deze niet weg kon komen”. Diederik-Jan zou maar liefst 28 biertjes mibruikt hebben. Zelf ontkent hij echter: ‘Dit is onzin! Ik kan me hier helemaal niets van herinneren!’

In de anonieme brief geeft Glas Bier aan zich behandeld te voelen als een object: ‘Ze praten slecht over me, ze zeggen dat ik goedkoop ben. In plaats van te genieten van deze overheerlijke goudgele rakker, word ik in één keer naar binnen gegoten. Het is respectloos! Soms denk ik: was ik maar nooit gebrouwen!’

Het alcoholische wangedrag houdt inmiddels al drie jaar aan, maar het bestuur ontkent alle beschuldigingen. Praeses Kevin Brinkers: ‘We hebben deze brief nooit eerder gezien. Bier misbruiken? Ik weet nergens meer van.’ Brinkers geeft aan dat Carolus Magnus naar aanleiding van de publicatie op GeenStijl wordt bijgestaan door verschillende prominente en rijke vaders. Samen kijken ze naar de vervolgstappen. Juridische stappen sluit Brinkers niet uit.