Haai Henk voelt zich als een vis op het droge

Haai Henk leeft al zijn hele leven in het water. Op jonge leeftijd raakte hij zijn moeder kwijt, en ondanks zijn dreigende uiterlijk heeft hij zich nooit écht op zijn gemak gevoeld in het water. ‘’Ik ben eigenlijk altijd al alleen geweest. Als ik even gedag wil zeggen zwemmen de meeste vissen gelijk voor me weg. En als ik een andere haai zie en ik zwem voorbij, zeggen ze niet eens iets tegen me. Zelfs geen simpele ‘’hoi, alles goed?’’. Ik voel me buitengesloten’’, aldus Henk.

Hij voelt zich in de zee als een vis op het droge. ‘’Soms zou ik wel eens op het vasteland willen wonen, daar lijkt het leven me veel leuker’’. Henk heeft er zelfs wel eens over nagedacht om er een einde aan te maken. Maar hoe, dat zou hij eigenlijk niet weten. ‘’Het is niet dat ik zomaar even mijn adem kan inhouden, ofzo. Ik heb wel eens geprobeerd zo hard mogelijk tegen een boot aan te zwemmen, maar dat durf ik nu niet meer door mijn hoogtevrees’’.