HAN wordt ErdoHAN na overname door Turkije

Een groot gedeelte van de HAN is vanochtend ontruimd nadat het Turkse leger op gewelddadige wijze het de hogeschool binnenviel. Per direct werd de naam van HAN aangepast naar ErdoHAN omdat dit beter zou passen bij het nieuwe imago. Tevens werd op last van president Erdogan het volledige HAN-bestuur ontslagen omdat het een overblijfsel van het fascisme zou zijn. Het Turkse leger drong vannacht voorzichtig toeterend Nijmegen binnen, maar meerdere tanks stonden vanochtend verkeerd geparkeerd. De AFAC heeft deze tanks inmiddels in beslag genomen.

Met de overname hoopt Turkije de Nederlandse regering te provoceren zodat er weer loze dreigementen uitgewisseld kunnen worden na een periode van stilte. Ondanks alle ophef die is ontstaan heeft de overname ook positieve kanten, aldus een woordvoerder van de ErdoHAN: “Studenten kunnen zich vanaf nu aanmelden voor een Bachelor in Dönerstudies, of ze kunnen zich ontwikkelen tijdens een cursus Haatvloggen. Het verleden, zoals wat er precies in de Tweede Wereldoorlog gebeurde, vinden we hier niet belangrijk: we denken liever aan onze toekomst. Als ontspanning kunnen studenten ’s avonds gerust een Ara-biertje doen aan de Allahuak-Bar.”

Wat er met alle oude HAN-studenten gebeurt is vooralsnog onduidelijk. Wesley, cursist aan de HAN, ziet het probleem echter niet: “Gewoon lekker bier drinken aan die Allahuak-bar, ofniet dan?!”