Hatert roept onafhankelijkheid van Nijmegen uit

De Hatertse regering heeft de onafhankelijkheid uitgeroepen van gemeente Nijmegen. Een meerderheid van het lokale buurthuis stemde voor een motie die vanochtend werd ingediend door buurtbewoners Ahmed, Maikel en Priscilla. Na de stemming zongen alle aanwezigen het lokale volkslied “Bloed, Zweet en Traangas”. De onafhankelijkheid werd in de regio uitbundig gevierd met hevige artillerie, pijpbommen en brandende auto’s.

Afgelopen jaar zijn er meerdere rellen geweest na ingrijpen van de Nijmeegse politie in Hatert. Zo vielen er vorige week bij hevige rellen in Hatert tientallen gewonden, waaronder 5 inwoners van hatert, 16 scooters, een verdwaalde Arnhemmer en een politieagent die was geraakt door een blikje energiedrank.

De Nijmeegse gemeenteraad is in vergadering over het in werking stellen van artikel H4T3RT. Die geeft de Nijmeegse politie de bevoegdheid om in te grijpen in Hatert en het buurthuis gewelddadig op slot te doen. Volgens de krant De Brug Nijmegen dreigen initiatiefnemers Ahmed, Maikel en Priscilla door het uitroepen van de onafhankelijkheid hun uitkering kwijt te raken.

foto: https://maartenroosinnijmegen.wordpress.com