Huygensgebouw roze geverfd door HoLeBi-hooligans in verband met Roze week

NIJMEGEN – Het Huygensgebouw in Nijmegen is donderdagnacht roze geverfd door een groep HoLeBi-hooligans. De actie staat in het teken van de Roze week, waarin Stichting Dito! aandacht wil trekken voor de emancipatie van lesbische, homo- en biseksuele jongeren, en potentieel homoseksuele zoogdieren.

Geheel risicoloos was de actie niet: één van de HoLeBi-hooligans kwam tijdens het verven te overlijden nadat hij van het gebouw was gevallen. “Maar met een magisch regenboogdrankje hebben we hem weer tot leven weten te wekken” aldus één van de hooligans.

In het kader van de roze week werden vandaag ook verschillende activiteiten georganiseerd in het Huygensgebouw. Zo werd er een workshop geslachtsdelen kleien gehouden in de URD, en mochten studenten een poging doen om de clip Wrecking Ball van Miley Cyrus zo goed mogelijk na te spelen op de slinger van Foucault.

Het College van Bestuur van de Radboud Universiteit is niet al te blij met het roze Huygensgebouw, maar moet zich volgens Stichting Dito! niet aanstellen: “Roze of groen, what’s the difference?” Een aantal boze HoLeBi-hooligans heeft inmiddels aangegeven het complete College van Bestuur te zullen bewerken met mascara en lippenstift, mocht het Huygensgebouw weer groen geverfd worden.