Jas gestolen in Café de Fuik? Politie Nijmegen adviseert: neem de jas van een ander mee!

Politie Nijmegen adviseert studenten wiens jas is gestolen in Café de Fuik om een andere jas mee naar huis te nemen. Zo hoopt de politie dat het leed nog enigszins wordt verzacht en dat er niemand zonder jas in de kou naar huis hoeft te fietsen.

Café de Fuik kampt al jaren met het probleem van verdwijnende jassen. De politie is met de zaak bezig en heeft zelfs al lokjassen opgehangen met extra aanlokkelijke bontkraag. Tot de daders zijn gevonden is nu als tijdelijke oplossing bedacht dat slachtoffers van jassendiefstal het beste een jas van iemand anders mee naar huis kunnen nemen.

Er is echter vanuit de klanten van de Fuik al veel kritiek op het advies: “Ik ging om 4 uur ’s nachts weg uit de Fuik, maar toen hingen er alleen nog maar Phocas-jassen. Dan maar zonder jas naar huis” aldus Tim.

Eerder kwam het ook al tot een woordenwisseling tussen een politieagent en een Fuik-ganger, die het een waardeloos advies vond: “Als je jas is gestolen en een andere jas meeneemt, zal de persoon van wie die jas was ook weer een jas gaan stelen!” De politieagent reageerde fel: “Ja hallo, moet de politie nu zelfs dáár over na gaan denken?! Pas op wijsneus, anders krijg je een proces verbaal!”

Fuik-ganger Kevin heeft een manier gevonden om te zorgen dat zijn jas door niemand gestolen wordt: “Voordat ik naar de Fuik ga poep ik altijd even op mijn jas. Hij is nog nooit gestolen!”