Joop (38) lijdt aan een Mangaancomplex

Maandagochtend heeft Joep te horen gekregen dat hij lijdt aan een zeldzame aandoening. Waar zijn familie eerder nog vreesde voor een Oedipuscomplex, blijkt Joop nu getroffen te zijn door een sterk Mangaancomplex, Mangaan(III) om precies te zijn. Ondanks deze diagnose ziet Joop de toekomst positief tegemoet, al werd dit snel gecompenseerd door de perchloraat om hem heen.

Joop, een ervaren chemicus, werkte op zijn werk voor het eerst dat er iets mis was: “Alles en iedereen om mij heen werd opeens geoxideerd. Dat is natuurlijk niet prettig in een professionele werksfeer”. Hierop besloot hij direct 5 maal 5 te bellen, dat hij eerst zichzelf en zijn omgeving in veiligheid had gebracht.

Hoe Joop aan het complex is gekomen blijft onduidelijk. De psycholoog denkt dat het iets te maken heeft met Joops liefde voor liganden. “Door veel liganden naar jezelf toe te trekken in je leven bouw je al snel een stabiel complex op.” De psycholoog verwacht dan ook niet dat het complex vanzelf aan de lucht zal ontleden. Hierdoor hoeft Joop niet onder argon bewaard te worden.

Er zijn gelukkig voor Joop al diverse behandelmethoden bekend voor dit Mangaancomplex. Joep zal aanstaande dinsdag dan ook in het Radboud ziekenhuis een reductieve eliminatie ondergaan. Gelukkig ziet Joop de operatie wel zitten. “Ik ben al lang blij dat het geen insertie is!”