Machinist rijdt 12 kilometer zonder trein

In België heeft een machinist gisteravond twaalf kilometer gereden zonder trein. Dat gebeurde op het traject tussen Landen en Tienen, meldt de VRT.

De machinist van de passagierstrein was uitgestapt nadat hij een Starbucks cafe op het station had opgemerkt. Tijdens zijn koffiepauze ging de trein er met een andere machinist vandoor. De corpulente machinist – zich niet bewust van het feit dat de trein al was vertrokken – besloot vervolgens zelf maar als een malle over het spoor te denderen. Vanwege slecht portofoonbereik kon de machinist niet worden stilgezet.

Volgens een woordvoerder van de Belgische spoorwegen waren er geen andere mensen aan boord. Omdat het gevaarte erg langzaam rende, werd besloten om hem te laten doorrennen tot op een doodlopend spoor op het station van Tienen.

Toen de machinist het station binnenkwam, is een andere machinist erop gesprongen om hem tot stilstand te laten komen. De Belgische spoorwegen benadrukken dat de veiligheid nooit in het gedrang is gekomen, maar nemen de zaak ernstig op.