Man surft op zwaartekrachtsgolven

In Amerika is het een man gelukt op zwaartekrachtsgolven te surfen. Jake uit Texas is 15 jaar bezig geweest met onderzoek naar de mogelijkheden ervan. De voornaamste reden hiervan is dat hij in de woestijn woont waar geen druppel water te vinden is, afgezien van het plasje vocht dat hij sporadisch uit een verdwaalde hagedis knijpt. “Dan blijven zwaartekrachtsgolven als enige optie over, helaas” aldus Jake.

De zwaartekrachtsgolven, die het gevolg zijn van samensmeltende zwarte gaten, duurden helaas voor Jake vrij kort waardoor het snel over was met de pret. Jake: “Ik hoop maar dat het snel weer gaat waaien, wie weet komen er dan weer wat golven langs”.

Voorlopig waren dit echter waarschijnlijk de laatste waarneembare zwaartekrachtsgolven. “Dan moeten we maar hopen dat er binnenkort weer wat zwarte gaten samensmelten, dan kan ik over een tijdje weer surfen. Ik woon in de middle of nowhere, dus ik heb alle tijd” aldus Jake.

Jake heeft na zijn eerste surfsessie de smaak te pakken en wil meer: “Ik wil graag een keer surfen op een golf Fristi. Zwaartekrachtsgolven hebben we overal, maar zie jij maar eens duizenden liters fristi in de woestijn te krijgen”.

Amerikanen reageren sceptisch op beelden van de surfende man. “Waar is de golf? Ik zie helemaal geen golf. En zwaartekrachtsgolven? Mijn gewicht schommelt al genoeg!” aldus een verontwaardigde vrouw.