Michelle Obama maakt tekening voor het goede doel

First lady Michelle Obama heeft naast haar eigen single ook een tekening gemaakt voor het goede doel. Met haar tekening genaamd “Meisjes in park” wil ze meisjes stimuleren om zich meer te laten zien in de maatschappij en betere resultaten te halen op school: “Dankzij mijn opleiding ben ik gekomen tot waar ik nu ben en dit heeft mij in staat gesteld deze tekening te maken. Door hem te delen met de wereld, wil ik de Amerikaanse jeugd motiveren om harder aan hun toekomst te werken.”

Nog niet duidelijk is of Amerikaanse meisjes ook gehoor geven aan de oproep van Obama.
Sommige critici zijn in ieder geval lovend over de tekening: “De tekening bevat een hoge inspirationele waarde: het meisje bovenop de brug symboliseert een vrouw aan de top van de maatschappij, de vallende ster staat voor de kansen die de jeugd in ons land krijgt om zich te ontwikkelen. Verder benadrukt Obama met de enorme regenboog de groeiende kansen voor homoseksuelen binnen de Amerikaanse gemeenschap. Het is een waar kunstwerk, cultureel erfgoed!”

Er is echter wel veel kritiek op de grootte van de regendruppels, en ook de regenboog is van een buitenproportionele grootte, aldus een criticus. Obama zou een vertekend beeld van de werkelijk hebben geschetst, waardoor de tekening een hoop Amerikaanse tieners niets dan onzekerheid en onrust geeft: “Bovendien staat er een pokeball linksonder op de tekening. Die bestaan helemaal niet in het echt!” aldus een klein kind, dat ook graag zou zien dat het meisje rechts op de foto de libelle in haar hand met rust laat.