Middelbare scholieren ergeren zich aan studenten in Universiteits Bibliotheek

Steeds meer middelbare scholieren ergeren zich aan lerende studenten in de Universiteits Bibliotheek. Waar de scholieren zich op luidruchtige wijze willen voorbereiden op de eindexamens, verstoren de studenten de chaos met hun saaie grotemensengedrag. Mike, 6 VWO’er, is er helemaal klaar mee: “Ze hebben mijn mes afgepakt en we mogen binnen niet eens roken. Hoe kunnen we ons nu voorbereiden op de examens?”

Bovendien zijn er al verschillende klachten binnengekomen over studenten die aan de spullen van de scholieren hadden gezeten. “Ik kan niet eens rustig mijn examenbundel en oefenexamens een dagje laten liggen zonder dat iemand alles gaat verplaatsen. Daarnaast zweer ik dat mijn zakje chips gisteren nog voller was!” aldus Mike, die daarna door een medewerker van de UB werd geinformeerd over de muizenplaag in de UB.

Middelbare scholier Tim vindt alle ophef een beetje overdreven: “We hebben maar een paar weken per jaar last van die studenten, want we zitten alleen tijdens de examens in de UB.”
Mike heeft er inmiddels genoeg van en is blij als de examens voorbij zijn. Daarnaast heeft hij ook een hoop geleerd van alle overlast: “Als ik later groot ben wil ik zeker geen student meer worden!”