Na Equatoriaal-Guinea nu ook Axiaal-Guinea ontdekt

Ontdekkingsreizigers hebben vorige week een nieuw land ontdekt. Na de ligging te hebben bestudeerd bleek het om de axiale conformatie van Equatoriaal-Guinea te gaan, waarna het land tot Axiaal-Guinea werd gedoopt.

Het halfchair-vormige land zou nu pas ontdekt zijn door zijn kleine afmetingen.
Axiaal-Guinea heeft naast een aantal winkelstraten slechts één bioscoop en een eeuwenoud stereocentrum. Niet elke inwoner van Axiaal-Guinea is zich echter bewust van het bestaan van zijn al langer bekende epimeer: “Equatoriaal-Guinea? Nou haha, leuk grapje hoor. Maak dat je oma wijs”, aldus Nkubolo Adeleye.

Als reden voor het lage inwonersaantal wordt de instabiele toestand van het land genoemd. Hierdoor heeft Axiaal-Guinea regelmatig te kampen met een hoog zelfmoordpercentage. Het zou echter ook iets te maken kunnen hebben met het feit het bestaan van het land tot nog toe niet bekend was.

Sinds de twee epimeren echter van elkaars bestaan afweten zijn ze in een hevige ruzie verwikkeld, en tot dusver is het nog niet gelukt om ze van elkaar te scheiden. Beide landen zouden hebben gedreigd om elkaar te laten ringflippen onder invloed van UV licht.
De VN heeft laten weten klaar te zijn met de onderlinge vete en zou overwegen om beide landen te elimineren tot Guinene.