Nieuw gevarensymbool geïntroduceerd: “Schadelijk voor venkels”

Per 1 juli wordt er een nieuw gevarensymbool geintroduceerd: “Schadelijk voor venkels”. Medewerkers van laboratoria door heel Nederland beklaagden zich over het feit dat ze regelmatig te maken kregen met bijvoorbeeld mutagene en corrosieve stoffen, waarvan niet duidelijk is of het ook schadelijk is voor hun venkel. Na diverse venkelproeven is besloten aan enkele stoffen het nieuwe gevarensymbool toe te kennen. De Partij voor de Grapefruit zou zich gediscimineerd voelen en wil nu ook een eigen gevarensymbool.

Tom Aatmaker, woordvoerder van de nieuwe veiligheidscommissie veklaart: “We hopen zo meer bewustzijn te creëren over veiligheid: niet alleen veilig met jezelf omgaan maar ook met waardevolle bezittingen. We hopen dat het nieuwe symbool  een veiliger bestaan voor uw venkels kan garanderen. Al vind ik venkels persoonlijk maar kut.”

Waar de celstructuur van een venkel compleet verwoest wordt bij contact met tert-butyllithium, zou een venkel volgens de veiligheidscommissie geen schade op kunnen lopen door heptaan. Veel mensen zijn dan ook blij hun venkel nu weer zorgeloos in heptaan te kunnen wassen, als de kraan het weer eens niet doet.

Het is echter nog maar de vraag of het gevarensymbool gebruikt zal worden. Eerder werd onder andere bij de RU het ‘’blanco” gevarensymbool ingevoerd, dat op alles geplakt moet worden dat ongevaarlijk is. Achteraf bleek dit plan ondoordacht, aangezien de stickers zelf ook ongevaarlijk zijn.

Heeft u nog vragen of maakt u zich zorgen over uw venkel? Belt u dan uw schoonmoeder.