Nijmeegse Vierdaagse introduceert extra snack-wandelroute: 31 keer langs de FEBO

De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse heeft op het laatste moment een extra snack-wandelroute bedacht, voor mensen die wat extra motivatie nodig hebben om de 50 kilometer vol te maken. De nieuwe route maakt 31 keer een rondje door Nijmegen, en komt daarbij elke keer langs de FEBO, waar na elke ronde weer een nieuwe snack klaarligt. De ronde start bij de Wedren, gaat dan via het Keizer Karelplein langs de FEBO, en steekt dan weer de Oranjesingel over, om hetzelfde rondje vervolgens weer te herhalen.

De organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse is zich er van bewust dat lang niet iedereen die de Vierdaagse graag zou willen lopen, daar ook mentaal sterk genoeg voor is. Daarom hoopt men op deze manier de snackwandelaars te motiveren om tóch de 50 kilometer te halen: “Als je er al 35 kilometer op hebt zitten en er liggen nog 3 bamiblokken, 2 kroketten, 4 broodjes bal en een loempia op je te wachten, dan blijf je echt wel lopen hoor. Blaren of geen blaren!”

Voor de echte bikkels is er net als bij de reguliere wandelroute de mogelijkheid om al om 04:30 te starten. Vrachtwagenchauffeur Henk staat om 04:30 stipt aan de start: “Ik eet sowieso vrij onregelmatig, dus laat die ochtendfrikandellen maar komen.” Of hij de 50 kilometer gaat redden is door zijn gewicht nog maar de vraag. “Desnoods rol ik naar de finish!” aldus Henk.

De snackwandelaars die de hele Vierdaagse voltooien krijgen in plaats van een Vierdaagsekruisje een speciale KipcornCup uitgereikt op Via FEBOla. Opgeven voor de snack-wandelroute kan nog tot uiterlijk zondag via administratie@4daagse.nl.