Open dag RU bewijst gelijk Prof. Jansen: bèta’s zijn slecht in bed

Op de open dag van de Radboud Universiteit is gebleken dat Natuur- en Scheikundestudenten daadwerkelijk slecht in bed zijn. Beelden van rechtenprofessor Corjo Jansen die precies datzelfde beweerde gingen afgelopen maand viraal, maar tot nog toe was er geen bewijs: “Hij heeft het nog niet hard kunnen maken”, aldus Rector Magnificus Han van Krieken na het uitlekken van het filmpje.

De uitspraken van Jansen brachten de RU in verlegenheid, dus de universiteit besloot er iets aan te doen. Tijdens de open dag kregen scholieren en studenten de kans om hun seksuele capaciteiten tentoon te stellen aan de buitenwereld. “Dat is een stuk vermakelijker dan al die saaie practica. En als Prof. Jansen gelijk heeft, hebben we gelijk een manier gevonden om de talentvolle bètawetenschappers eruit te plukken. Gezien de hoeveelheid aanmeldingen bij met name Scheikunde zullen we namelijk toch een selectie moeten maken. We kunnen niet iedereen toelaten tot de opleiding” aldus studieadviseur Wilma.

In verband met de overbezette practicumzalen werd er als hoofdattractie van de open dag een comfortabel bed op de slinger van Foucault gezet, waarop de studenten zich uit konden leven. Alle deelnemers werden nog aangemoedigd door de menigte, maar zelfs het ‘’Slinger ‘m erin!’’ spandoek mocht niet baten voor de echte nerds: het was te beroerd om aan te gluren. Gymnasiast Arthur kon desondanks zijn geluk niet op: “Ik ben vandaag gewoon ontmaagd, en ik ben ook nog eens binnen bij Scheikunde! Wat een dag!”