Paul de Leeuw geeft toe: “Ik was het tamboerijnvrouwtje”

Paul de Leeuw heeft toegegeven dat het Tamboerijnvrouwtje jarenlang een typetje van hem was. Volgens diverse media zou Oda le Noble in 2015 zijn overleden, maar Paul de Leeuw beweert het tegendeel: “In 2015 had ik er gewoon genoeg van en ben ik gestopt, daarom dachten mensen dat ze dood was. Het verdiende goed, maar na 7 jaar werd ik helemaal gek van dat Tamboerijngeluid.”

Het échte Tamboerijnvrouwtje, bij veel Nijmegenaren bekend als de vrouw die jarenlang muziek maakte in de Nijmeegse straten met haar tamboerijn, stopte in werkelijkheid al in 2008 om haar verdiende fortuin uit te geven op een tropisch eiland. Paul de Leeuw nam haar rol vervolgens over: “Mijn TV-programma’s doen het de laatste jaren vrij slecht, dus ik moest er iets naast doen om rond te komen. Daarnaast lijk ik al best veel op haar, dus met een goede outfit, een tamboerijn en wat geestverruimende middelen waren we niet van elkaar te onderscheiden.”

Waar het Tamboerijnvrouwtje nu precies is, is niet helemaal duidelijk. “Ze heeft in ieder geval genoeg geld verdiend met haar tamboerijnspel, dus waarschijnlijk bevindt ze zich ergens in een luxe paradijs vol vrolijke mensen, lekkere cocktails en pratende eenhoorns” aldus de Leeuw.