Radboud UB krijgt eigen dopingmuur met Ritalin

De Universiteits Bibliotheek krijgt vanaf 1 juli een eigen dopingmuur. Door zelf doosjes Ritalin aan te bieden voor 10 euro per stuk hoopt de Radboud Universiteit de illegale handel van Ritalin in de UB plat te leggen. Veel Ritalin dealers zijn bang dat de Ritalinmuur het einde van hun handeltje zal betekenen. Sommigen nemen zelfs al maatregelen: ‘Vanaf nu ga ik dealen in Koetjesrepen en placebo-pillen. Waarom zou ik nog Ritalin gaan dealen als de Ritalinmuur ze goedkoper heeft? Ik ben toch niet dom’ aldus Mitchell, die liever anoniem wil blijven.

Het medicijn zou al door veel studenten gebruikt worden om zich beter te kunnen concentreren tijdens het studeren. Experts raden het gebruik van Ritalin voor tijdens het studeren echter af, omdat het onder andere slapeloosheid, depressie en lusteloosheid zou kunnen veroorzaken. We vroegen enkele Ritalin slikkende studenten studenten om een reactie, maar geen van hen was fysiek in staat om tot een duidelijk antwoord te komen.

Het plan wordt bij velen met enthousiasme ontvangen, maar niet iedereen is even blij met de Ritalinmuur: ‘Doe mij maar een gewone snackmuur. Als ik ‘s nachts moet studeren en ’s avonds brand ik mijn bek aan zo’n kaassoufflé, dan blijf ik in de nacht wel wakker hoor’ aldus bachelorstudent Tim.