Radboud Universiteit degradeert naar Hogeschool League

NIJMEGEN – De Radboud Universiteit is zondag gedegradeerd naar de Hogeschool League. Nadat NEC vandaag al degradeerde naar de Jupiler League, bewees ook de Radboud Universiteit Nijmegen een slechte dienst. In het nieuwe academisch seizoen zullen de RU-studenten nu de strijd aan moeten gaan met middelmatige cursisten, zodat de Radboud Universiteit zich over één jaar hopelijk weer academisch mag noemen.

Door de niet functionerende zoekmachine RUQuest en het nog altijd te ingewikkelde printsysteem Péage moet de Radboud Universiteit komend jaar een stapje terug doen. Als gevolg van de degradatie werkt de RU komend jaar ook met een lager budget: “Dit betekent dat hoogleraren vaker niet zullen komen opdagen, tentamencijfers worden pas correct ingevoerd na meerdere dreigmails en in het vervolg kan je niet zelf een stageadres kiezen, maar krijg je lastminute een stageplek toegewezen die je eigenlijk niet wil” aldus rector magnificus Han van Krieken.

Met name het feit dat de studenten komend jaar weer in een vaste klas onderwijs krijgen doet pijn: “We zitten toch verdomme niet meer op de middelbare school!” aldus een groepje rechtenstudenten. Verschillende studenten zijn inmiddels samengekomen voor het Erasmusgebouw om te rouwen , en elkaar te troosten met lieve woorden zoals “hier, misschien helpt een blikje Jupiler” of “ach wat maakt het uit, je opleiding stelde toch al niks voor.”