Radboud Universiteit eerste deelnemer “40 Dagen Zonder Brand”

De Radboud Universiteit wordt de eerste deelnemer van het nieuwe televisieprogramma “40 Dagen Zonder Brand”. Gedurende een periode van 40 dagen worden enkele sadistische studenten met een brandstichtverslaving gevolgd, die eerder onder andere het Spinozagebouw en het Grotiusgebouw in vuur en vlam zetten. Een brandje stichten vinden ze heerlijk: “De spanning, de media-aandacht, de warmte en het uitzicht… Sommige mensen gaan voor hun plezier naar de bioscoop. Wij zetten graag een gebouw in brand. Het is als een vurig orgasme”

Waar de studenten normaal met lucifers, een fles wasbenzine en een zak popcorn op pad gingen, is dat nu verleden tijd. De studenten vinden dat ze moeten veranderen: “Ook zonder brandstichten moeten we kunnen functioneren in de maatschappij”. Om de affikverschijnselen tegen te gaan, zoeken ze afleiding in de belangrijkere dingen in het leven: “Ik ga 40 dagen alleen maar seks hebben, alcohol drinken en drugs gebruiken” aldus de student die graag anoniem wil blijven.

Inmiddels staan de pyromanen al 14 dagen droog en het wordt een uitdaging om het nog 26 dagen vol te houden. Wat ze gaan doen als de 40 dagen zonder brandstichten voorbij zijn? “Dan branden we het Huygensgebouw helemaal plat!”