Radboud Universiteit ontwikkelt bacheloropleiding tot UB-student

Op de Radboud Universiteit is het vanaf komend kwartaal mogelijk om een bacheloropleiding tot gevorderde UB-student te volgen. De universiteit heeft genoeg van alle eerstejaars die klagend door de Universiteitsbibliotheek lopen op zoek naar een plekje. Waar eerst jarenlange zelfstudie nodig was om je te kunnen redden in de UB, komt er nu een speciale opleiding waarin je op hardhandige wijze UB-bestendig wordt gemaakt.

Sinds enkele dagen stromen de inschrijvingen binnen, zo ook van Johan: “Eigenlijk studeer ik Psychologie, maar omdat ik daar later toch niets aan heb, kan ik me beter richten op zelfstandig UB-student worden. Ik zie het als een investering in mezelf”. Johan studeert het liefst op de campus, maar kan zelden geconcentreerd werken in de UB: “Zelfs als ik vroeg opsta, moet ik een uur wachten op een plek. Ik irriteer me kapot aan de geluiden die iedereen maakt maar ik durf er nooit wat van te zeggen en als ik mijn plek verlaat wordt deze gelijk ingenomen door allemaal gemene jongens!”

Na een opleiding tot gevorderd UB-student zal alles echter veranderen, volgens een woordvoerder van de universiteit: “Tijdens de opleiding leert de student schijt hebben aan alles en iedereen. De student wordt met veel eiwitshakes omgetoverd tot fitboy, leert zo luid mogelijk te eten en wordt verboden om te douchen, zodat de student met zijn rotte zweetlucht territorium af kan bakenen in de UB. Als finishing touch wordt elke deelnemer aan de opleiding een grote bek aangemeten met behulp van plastische chirurgie.”