Refter introduceert na Meat free Monday ook Texture free Tuesday

De Refter gaat vanaf oktober op dinsdag alleen nog gepureerd voedsel serveren. Zodoende komt er na de Meat free Monday ook Texture free Tuesday bij de Refter. Het besluit is genomen nadat er kritiek was geuit op de structuur van het voedsel. Meerdere studenten zouden de textuur van het aangeboden voedsel aanstootgevend vinden en eisten zodoende textuurloos voedsel. Zo zouden worstjes ze doen denken aan het mannelijk geslachtsorgaan en roepen de oesters die laatst geserveerd werden ook verschillende associaties bij ze op.

Omdat de RU al het voedsel graag gelijk wil behandelen en niet alleen aardappels wil pureren, zal op dinsdag voortaan alles gepureerd worden. Willem, frequent refter-bezoeker, vindt het maar onzin: “Ze doen al jaren de gekste dingen bij de RU. Eerst meat free Monday, nu dit. Eerst at ik elke dag bij de refter. Nu kauw ik op maandag een halve moestuin weg en mag ik straks op dinsdag mijn maaltijd door een rietje naar binnen werken. Het liefst wacht ik daar nog een jaar of 60 mee. Structureel wanbeleid, dat is het”

Na het eten van zijn eerste gepureerde biefstuk is Willem nog steeds niet overtuigd: “Nee, dit ziet er niet bepaald beter uit. Dit lijkt meer op de vlaai die ik in de pot laat neerdalen als er op Meat free Monday te veel bruine bonen tussen het eten zaten”.