RU neemt afscheid van TvA met Paintballtoernooi

Ter gelegenheid van het afscheid van het complex op de Thomas van Aquinostraat organiseert de RU op vrijdag 22 december een groots paintballtoernooi. De universiteit wil op deze manier studenten de gelegenheid geven om wraak te nemen op het complex, voor al die keren dat zij lelijk, onoverzichtelijk en grauw was. Voor een bedrag van 5 euro mogen studenten een heel magazijn paintballs leegschieten op het complex. Het geld dat met het evenement wordt opgebracht zal op symbolische wijze verdwaald raken in het financiële wanbeleid van de universiteit.

De gebouwen op de Thomas van Aquinostraat zullen in 2018 plaats gaan maken voor een nieuwe en modernere betonnen blokkendoos. Een minderheid is echter tegen de sloop van TvA: “Dit is zo’n authentiek mooi stukje van de campus waar ik een groot deel van mijn studententijd heb doorgebracht. Hier ben ik zelfs nog in een depressie beland!” aldus een van de actievoerders.

Desondanks zullen honderden studenten op 22 december het complex onder vuur nemen met paintballs. Deelnemers krijgen bonuspunten voor het raken van een verdwaalde docent of een blootliggend stuk asbest. Heb je aan het eind van de dag de meeste punten? Dan win je een symbolische sloopkogel!