RU opent het collegejaar traditiegetrouw zonder werkende printers of roosters

De Radboud Universiteit is het collegejaar 2017-2018 traditiegetrouw begonnen zonder werkende printers of roosters. Bewust werd een IT’er ingehuurd om het nieuwe Peagé printsysteem zo lastig mogelijk te maken. Tot overmaat van ramp werd ook nog eens een vrouw ingehuurd om het ingewikkelde systeem aan de studenten uit te leggen. Tevens werden de roosters voor onbepaalde tijd offline gehaald, wat veel onrust veroorzaakt bij voornamelijk de eerstejaars studenten. Eerstejaars Psychologie-studente Vera is niet blij met de ontwikkelingen: “Ik wilde net even mijn rooster uitprinten.. mooi niet dus!”

Dit jaar staat het gebeuren in het teken van het nieuwe motto van de RU: “Leuker kunnen we het niet maken, wel moeilijker!” Volgens de rector magnificus zou dit bijdragen aan meer zelfstandigheid bij de nog piepjonge studenten. Hij bekent echter ook wel te kunnen genieten van alle onrust: “Als ik de paniek in die puppy-oogjes zie, dan begin ik al te glunderen. Ik bedoel, gun mij ook wat lol! Ik moet de hele dag alleen maar mailtjes sturen en mijn handtekening onder dingen zetten.”

Het is nog onduidelijk wanneer er een einde zal komen aan het overlast. De rector magnificus ontkent dit echter: “De datum waarop de printers en de roosters weer werken staat gewoon bij iedereen in het persoonlijk rooster! Hehe, snap je hem?”