Speciaal voor ONCS nu Chloroformtap aanwezig in Huygensgebouw

Speciaal voor de Open Nederlandse Chemie Spelen (ONCS) is er een chloroformtap aangelegd in het Huygensgebouw. Op deze manier kunnen de Scheikundestudenten elkaar bedwelmen tijdens de sportdag, zodat ze niet hoeven te excelleren in een sport die ze eigenlijk toch niet kunnen. Daarnaast maakt de chloroform het een stuk eenvoudiger voor de mannelijke scheikundigen om een meisje te versieren op het grote feest op donderdagavond.

“Normaal als ik een meisje wil versieren durf ik eigenlijk niet. Sinds de Chloroform-tap er is, wijzen vrouwen me minder snel af, en heb ik zelf ook minder last van zenuwen” aldus Arnold. Of dit komt omdat de chloroform zijn zenuwen daadwerkelijk heeft weggeschroeid, of dat hij gewoon minder zenuwachtig is, weet hij niet.

Er is echter wel kritiek op de nieuwe tap, omdat hij aangezien zou kunnen worden voor een watertap. “Waarom zou er een water tap in het Huygens hangen? Het is een betagebouw, en dit is overduidelijk een chloroform tap” aldus een woordvoerder van het FNWI.

Diverse studenten hebben de tap vannacht al uitgetest. “Dit verklaart waarom niet iedereen in het sportcentrum heeft geslapen, maar een deel ook in het Huygensgebouw” volgens de organisatie van de ONCS.