Steeds meer klachten over bouwvallig Radboud UMC

Er stromen steeds meer klachten binnen over het bouwvallige Radboud UMC. De oude delen van het ziekenhuis naast de hoofdingang brokkelen af en soms stort er zelfs een gedeelte in.  Patiënten moeten door ruimtegebrek echter gewoon op hun kamers blijven liggen. “Waar moeten ze anders heen? Ik ga er echt geen mee naar huis nemen hoor!” aldus een vertegenwoordiger van het ziekenhuis.

Patiënten maken zich inmiddels ernstige zorgen. “Hoe kan ik nou genezen in deze bende? Het wordt tijd dat ze dit gebouw slopen en iets nieuws neerzetten” aldus Tiny, die kampt met hartproblemen. De problemen zijn alleen goed voor de stoelgang van Tiny, die naar eigen zeggen zeven verschillende kleuren poep fabriceert.

Nierpatiënte Janneke had eerst in Paula nog een leuke kamergenote. Paula overleefde het niet toen een deel van het gebouw instortte. Janneke blijft echter positief: “Paula stond toch al strak van de morfine dus ze zal er weinig van gevoeld hebben. En nu een van de muren is ingestort krijg ik in ieder geval wat meer frisse lucht!”

Han van Krieken – rector magnificus van de RU – erkent dat het oude gebouw toe is aan vernieuwing. Hij stelde afgelopen week voor om alle bouwvallige delen van het ziekenhuis te ontruimen en in brand te zetten, zodat het slopen ervan een stuk minder tijd kost. “Maarja, dat is bij het Spinozagebouw helaas ook mislukt” aldus de rector.