Studentenkerk Radboud Unviersiteit krijgt nieuwe pastoor

De studentenkerk van de Radboud Universiteit krijgt per 1 oktober een nieuwe pastoor. Mr. Bean zal Jos Geelen opvolgen als pastoor, die iets minder dan een jaar in functie was. Naar verluidt heerste er binnen de universiteit veel onvrede over Geelen, die na zijn aanstelling in opspraak kwam omdat hij weigerde homoseksuelen in te zegenen. Bean zou toleranter zijn tegenover homoseksualiteit en zou met zijn bijzondere karakter een positieve bijdrage kunnen leveren aan de sfeer binnen de studentenkerk.

Onder Bean zal er wel veel veranderen bij de Studentenkerk. Zo is zijn plan om in de moestuin van de studentenkerk meer geestverruimende gewassen te verbouwen om dichter bij God te kunnen komen. Daarnaast zal hij samen met zijn trouwe vriend Teddy de cursus Meditatie gaan verzorgen, en zal hij Teddy bij zijn aantreden benoemen als de Heilige Verlosser.

Bean heeft bij zijn nieuwe baan ook een lease-auto – een Mercedes – aangeboden gekregen,   maar hij blijft liever rijden in zijn karakteristieke gele mini. Hij wordt dan ook geroemd om zijn eenvoud: “Hij is zo lekker gewoon gebleven” aldus een woordvoerder van de studentenkerk. Volgens kenners is Bean geen spraakzame man, maar dat is volgens de RU geen probleem: “In de kerk gaat het niet om praten, maar vooral om kunnen luisteren naar elkaar.”

Binnen de Katholieke kerk is er echter wel kritiek op het aanstellen van Mr. Bean, die zich meerdere malen in het openbaar misdragen zou hebben: zo heeft Bean eens zijn tandarts verwond, zou hij een waardevol schilderij hebben beklad, is hij eens gefotografeerd met een kalkoen op zijn hoofd en heeft hij de Koningin van het Verenigd Koninkrijk een kopstoot gegeven. Het college van bestuur van de RU vindt alle commotie overdreven: “Jezus, doe eens niet zo kritisch! God houdt van iedereen, dus ook van Bean.”