Vlaamse tv-show ‘De Mol’ misleidt kijkers

Kijkers van ‘De Mol’ voelen zich misleid door de programmamakers. Rik van de Molen uit Beest is verbouwereerd dat hij geen enkele mol heeft kunnen ontdekken in het Vlaamse tv programma ‘De Mol’. In de show die tot en met paasmaandag op Vier te zien was, bleken toch mensen centraal te staan. Van de Molen, voorzitter van mollenvereniging ‘Van de Molen en de Hoop’, reageert teleurgesteld: ‘’Na het Nederlandse ‘Wie is de Mol?’ geeft ‘De Mol’ opnieuw een deceptie. Ik heb acht weken met tunnelvisie geleefd, maar geen mol kunnen opsporen. Ik voel me om de tuin geleid.’’

Jop de Hoop valt zijn collega bij: ‘’Alle kandidaten waren blank, niet bijzonder harig en hadden een normaal postuur. En dan de suggestie wekken dat één van hen mollig doet. De kijkers zitten toch niet met hun kop in het zand?!’’ De heren betreuren het feit dat hun favoriete kruiper nooit op tv mag opduiken: ‘’Mensen associëren – totaal ongegrond – de mol met liegen en bedrog, dat zien ze gewoon niet graag op tv.’’ De spelshow waarin deelnemers moeten speuren naar de verrader in hun midden, moet volgens Van de Molen en De Hoop een andere naam krijgen: ‘’Doe dan ‘Het saboterende schaap’, of iets dergelijks. In ieder geval niet iets met dieren, want dat is heel misleidend.”

Scheikundestudent Ko de Kraken laat weten het programma nog wel een kans te geven: ‘’Ik zoek de mol aan de hand van de verborgen aanwijzingen. Ik heb alle portofoons, ontbijtborden en opdrachtkaarten geteld en vermenigvuldigd met de helft van het verdiende geld. Ik ben Na flink puzzelen aan 6.022 gekomen maar ik mis nog die 20 nullen. Ik ben er zeker van dat de hints uit de laatste aflevering mij uitsluitsel gaan geven waar nou een mol van was. Na zo’n bult speurwerk verdien ik wel wat opheldering.’’